Zeekadetkorps Gouda

Over ons

tdoudVlak na de Tweede Wereldoorlog ontstond in Nederland het idee om net als in onder andere Groot-Brittannië een zeekadetkorps op te richten, met als doel de jeugd ‘de weg naar zee’ te wijzen. Op 18 februari 1949 werd in Gouda het eerste zeekadetkorps opgericht, ‘Zeekadetkorps Gouda’. In de jaren hierna volgden er op verschillende plaatsen in Nederland nieuwe zeekadetkorps en inmiddels zijn er in Nederland 18 zeekadetkorpsen. Al deze zeekadetkorpsen zijn aangesloten bij Zeekadetkorps Nederland. Klik hier om naar een overzicht te gaan van alle Zeekadetkorpsen in Nederland.

De dagelijkse leiding van het Zeekadetkorps Gouda bestaat uit de commandant, officieren en onderofficieren. Zij zorgen er tijdens de korpsdagen en kampen voor dat alle activiteiten volgens plan verlopen. Inclusief de dagelijkse leiding bestaat het Zeekadetkorps Gouda uit ongeveer 30 leden. De leden komen elke zaterdag samen. ’s Zomers (half april tot half oktober) zeilen ze van 12.00 tot 16.45 uur op de Reeuwijkse Plassen en in de winter (half oktober tot half april) vinden de activiteiten tussen 13.00 en 16.45 uur plaats aan boord van de Freyr. Naast deze zogenaamde ‘korpsdagen’ organiseert Zeekadetkorps Gouda elk jaar drie kampen en doen we mee aan vele activiteiten van Zeekadetkorps Nederland zoals de landelijke roeiwedstrijden en zeilwedstrijden.

Zeekadetkorps Gouda is onderverdeeld in de ‘Stichting Zeekadetkorps Gouda’ en ‘Stichting Varend Materieel Zeekadetkorps Gouda’. De bestuursleden van beide stichtingen zijn personen met ervaring in de maritieme sector of oud zeekadetten, die zelf al enige bestuurlijke gedrevenheid hebben opgebouwd in het landelijk orgaan Zeekadetkorps Nederland of daarbuiten .

De ‘Stichting Zeekadetkorps Gouda’ geeft middels haar kennis leiding en adviezen aan de dagelijkse leiding van het zeekadetkorps. Het bestuur van de Stichting Zeekadetkorps Gouda draagt verantwoording voor de inkomsten en uitgaven en zorgen voor voldoende middelen middels sponsoren om het korps van financiën te voorzien. Hiernaast onderhoudt ze zakelijke contacten met het bedrijfsleven, andere verenigingen en de (lokale) overheid. Mede door deze contacten is het mogelijk om de korpsdagen voor het zeekadetkorps te blijven organiseren.

Het bestuur van ‘Stichting Zeekadetkorps Gouda’ bestaat uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Leon van Herk
  • Secretaris: René Blankestein
  • Penningmeester: Harry de Gier
  • Vicevoorzitter en materiaalbeheerder: Pieter Jan Vis
  • Algemeen: Harrie van Os

De ‘Stichting Varend Materiaal Zeekadetkorps Gouda’ is de stichting waarin alle vaartuigen van Zeekadetkorps Gouda zijn opgenomen.
Het bestuur van ‘Stichting Varend Materieel Zeekadetkorps Gouda’ bestaat uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Jako Boer
  • Penningmeester: Pieter Jan Vis
  • Secretaris: vacant

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Zkk Gouda op Facebook

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.