Zeekadetkorps Gouda

Kampen

Zeekadetkorps Gouda organiseert meerdere keren per jaar kampen en vaartochten. Tijdens de vaartochten en kampen kunnen we de geleerde kennis in praktijk brengen en zelf varen met de Freyr.

Elk jaar hebben we een kamp in het voorjaar, meestal is dit een Pinksterkamp, maar sinds 2013 hebben we een Hemelvaartskamp. Naast het kamp in het voorjaar gaan we ook nog op zomerkamp en hebben we in de herfstvakantie een herfstkamp. Het kamp in het voorjaar en het herfstkamp duren meestal maar een paar dagen, maar het zomerkamp duurt ruim een week!
Het herfstkamp en het Pinkster- of Hemelvaartskamp zijn meestal ‘eigen’ kampen, tijdens deze kampen gaan we met het eigen korps op kamp. We varen dan met de Freyr naar bijvoorbeeld de Westeinderplassen of de Kaag. Tijdens de kampen wonen we aan boord van de Freyr en zorgen we er met z’n allen voor dat het netjes en schoon blijft en dat we te eten hebben. Hier zijn we natuurlijk niet de hele dag mee bezig, het grootste van gedeelte van de dag doen we leukere dingen. Zo speelt een groot deel van het kamp op het water af, we doen zeilspellen en wedstrijden, soms gaan we nachtvaren, doen we een dropping of gaan we op trektocht. Hiernaast organiseert het kader allerlei leuke andere spellen en activiteiten.

Het zomerkamp heeft eenzelfde indeling, maar vaak gaan we op ‘nationaal zomerkamp’. Tijdens het nationale of landelijke zomerkamp gaan we vaak naar groter vaarwater zoals het IJsselmeer of het Haringvliet. Tijdens deze kampen zijn we niet alleen met ons eigen korps, maar vaak zijn er nog veel meer andere korpsen aanwezig. In plaats van dat we wedstrijden tegen andere leden van Zeekadetkorps Gouda doen, strijden we tijdens dit kamp om de zeiltrofee van Zeekadetkorps Nederland. Tijdens deze kampen doen we ook veel spellen met andere korpsen zodat je daar ook vrienden kunt maken. Vaak hebben we tijdens het landelijke zomerkamp ook de beschikking tot de WR1-sloepen van de Koninklijke Marine en zeilen we in deze tweemasters.

Naast de kampen hebben we nog een aantal keer per jaar een vaartocht waarbij we een dag (eventueel met gasten) gaan varen of twee dagen onderweg zijn. Vaak zijn we tijdens deze vaartochten op uitnodiging aanwezig bij een evenement, zo zijn we meerdere malen bij de Wereldhavendagen in Rotterdam geweest en helpen we Sinterklaas al jaren bij de intocht in Waddinxveen.

Klik hier voor een standaard paklijst.

Klik hier voor het formulier ‘Medische gegevens’.

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Zkk Gouda op Facebook

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.