Zeekadetkorps Gouda

Kleding

Als je de zeekadetten ziet valt het direct op dat iedereen er hetzelfde bij loopt. Omdat we aan iedereen willen laten zien dat we één groep vormen, dragen we allemaal dezelfde kleding.

Werkpak
De kleding die we op ‘normale’ korpsdagen dragen noemen we het werkpak. Het werkpak bestaat uit een blauwe werkbroek en een ‘witje’ (wit t-shirt met blauwe randjes). Als het wat kouder is kun je hier ook nog een blauw werkhemd, donkerblauwe commandotrui en/of een donkerblauw fleecevest bij dragen. Onder het werkpak dragen we sportschoenen tijdens het zeilen of werkschoenen tijdens het werk aan boord.
Naast dat we er door deze kleding allemaal hetzelfde uit zien is het ook erg handig, zo wordt je eigen kleding niet vies tijdens het werk aan boord! Bovendien zit het werkpak makkelijk, waardoor je zonder problemen mee kunt doen aan alle activiteiten.
Soms dragen we in plaats van ons uniform (zie onder) bij een gelegenheid een ‘net werkpak’. Dit is je werkpak, maar dan eentje die nog helemaal mooi is, zonder viezigheid en slijtage dus. Iedereen is verplicht om minstens één net werkpak (werkbroek en werkhemd) te hebben voor deze gelegenheden.

Uniform
Soms hebben we een bijzondere gelegenheid, bijvoorbeeld de start van het landelijke zomerkamp, de bevorderingen tijdens de ouderavond of helpen we bij de Nationale Dodenherdenking op De Dam. Tijdens deze belangrijke bijeenkomsten dragen we natuurlijk niet onze normale kleren, maar dragen we ons nette pak, het uniform.
Het uniform van de kadetten bestaat uit een donkerblauwe uniformbroek, een schoon wit t-shirt, donkerblauw baaihemd en een muts waar op staat ‘Zeekadetkorps’. Vanaf Zeekadet der 3e klasse komen daar een braniekraag (blauwe kraag met witte strepen) en een rouwdas (eerbetoon aan Admiraal Michiel de Ruyter) bij. Onder het uniform worden nette, zwarte schoenen gedragen.
Onderofficieren en officieren dragen in plaats van een baaihemd een wit overhemd, zwarte stropdas en een donkerblauwe jas. In plaats van de muts dragen officieren een uniformpet, vrouwelijke (onder)officieren dragen een hoedje.

Indien je je uniform niet meer past of een nieuw werkpak nodig hebt, kun je dit het beste laten weten aan een officier. Zij kunnen je vertellen hoe je aan een nieuw uniform of werkpak komt. Als je je uniform omruilt, zorg dan dat je hem zonder ‘strepen en brevetten’ inlevert, alleen het logo van Zeekadetkorps Nederland en ‘Gouda’ mogen er nog op staan.

Klik hier voor meer informatie over het bestellen van werkkleding en het ruilen van je uniform.

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Zkk Gouda op Facebook

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.