Zeekadetkorps Gouda

Lessen

Om goed te worden in wat je doet, zul je het eerst moeten leren. Daarom krijgen de kadetten tijdens het winterseizoen lessen over alles wat je aan boord tegen kunt komen. Zo krijgen ze bijvoorbeeld lessen over onderhoud, de machinekamer, hygiëne, navigeren (de route bepalen die we moeten varen), het aanleggen van het schip, zeilen, ehbo en schiemannen (knopen). Elke zaterdag hebben ze een of meerdere lessen en aan het einde van het winterseizoen krijgen ze een test. Als ze de test goed maken kunnen ze tijdens de ouderavond in april worden bevorderd, ze krijgen dan een hogere rang of een brevet (diploma). Tijdens het zomerseizoen kunnen de kadetten het geleerde in praktijk brengen tijdens de vaartochten, kampen en tijdens het zeilen op de Reeuwijkse Plassen.

Lees meer over de zeildiploma’s volgens het CWO-systeem bij Zeekadetkorps Gouda.

Jongerengroep
Voor de kinderen die nog op de basisschool zitten hebben we een aparte groep, de jongerengroep. Deze ‘jongeren’ doen wel mee met alle activiteiten die we doen, maar ze krijgen op een andere manier les. De jongerengroep leert voornamelijk spelenderwijs, zo spelen we bijvoorbeeld memorie of kwartet om de benamingen en uitdrukkingen aan boord van de Freyr te leren en gaan we bij de lessen over veiligheid zelf op zoek naar de nooduitgangen aan boord. Hiernaast heeft de jongerengroep elke winter een project, tijdens de projecturen knutselen ze op een leerzame manier aan bijvoorbeeld een knopenbordje of een spel dat ze de jaren er na weer tijdens de lessen kunnen gebruiken. Zo heeft de jongerengroep de afgelopen jaren bijvoorbeeld een knopenbordje, zeekadetkwartet, benamingen en uitdrukkingenmemorie en hun eigen droomschip gemaakt. Het project wordt aan het einde van het winterseizoen, tijdens de ouderavond, aan de andere leden en ouders gepresenteerd.

2012-04-14 16.43.27

Elk jaar doet de jongerengroep een project, zoals het maken van knopenbordjes.

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Zkk Gouda op Facebook

Foto's uit het bericht van Zeekadetkorps Gouda

Gisteren was onze Eerste korpsdag van dit jaar. Naast dat we weer druk bezig zijn geweest met de motor en ander onderhoud, hebben de kadetten..

38 vind ik leuks, 0 reacties3 dagen geleden

Nooit meer een activiteit van ons missen? Abonneer je via deze link op onze agenda! https://calendar.google.com/calendar/ical/contactzkkgouda.nl/public/basic.ics..

12 vind ik leuks, 0 reacties4 dagen geleden

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.