Zeekadetkorps Gouda

Verslag: Bezoek DAMEN

11 november 2015 door Ilona Jochems in Nieuws, Verslag

Verslag: Bezoek DAMEN

Zaterdag 7 november zijn we naar de open dag van DAMEN Shipyards in Gorinchem geweest. Hier hebben we achter de schermen kunnen kijken naar wat DAMEN doet. Max en Jonas vertellen wat ze tijdens de open dag hebben gedaan.
 
Wij gingen zaterdag naar Damen. Toen we er waren gingen we ons in groepjes delen en moesten om 15:30 terug zijn. 
We gingen er vandoor. We gingen eerst naar de werf en daar zag je hele grote boten, de een om mensen en etenswaar naar boorplatformen en de ander om zeeschepen te duwen. Je kon ook nog je eigen boot te bouwen en testen, dat hebben er heel veel gedaan. En je kon ook nog een ballon met helium pakken. En we gingen ook nog een rondvaart doen, dat was ook heel leuk en ging ook heel hard.
Toen gingen we eten, patat en ik had een broodje bij me. Toen gingen we naar een gebouw waar je posters kon halen en naar buiten kon, en toen moesten we nog terug want het was 15:25. Op het laatst gingen we nog een groepsfoto maken.
 
Max
 
 
 
Wij zijn op 7 november naar de DAMEN scheepswerf in Gorinchem geweest.
Om 11 uur moesten we allemaal verzamelen bij de Freyr. Toen iedereen er was en de auto’s ook zijn we naar Gorinchem gegaan.
Bij de scheepswerf aangekomen kregen we een folder, een pen en 2 fietslampjes. Op de folder stond een kaart, een prijsvraag en nog consumptiebonnen voor wat eten. Er werden groepjes gemaakt die gingen rondkijken op de boten en op de werf.
Je kon er timmeren, een eigen boot maken, er was een museum en een hele leuke rondvaart. Het leukste vond ik denk ik de rondvaart, die was heel vet.
Het was er ook heel druk dus moesten voor veel dingen lang in de rij staan, maar dat was het wel waard.
Toen iedereen uitgekeken was zijn we weer naar de auto’s gegaan en zijn we weer terug naar Gouda gereden.
Het was een zeer geslaagde dag!
 
Jonas

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.