Zeekadetkorps Gouda

Verslag: Dordt in stoom 2016

7 juni 2016 door Ilona Jochems in Nieuws, Verslag

Verslag: Dordt in stoom 2016

Afgelopen zaterdag gingen we naar Dordt in stoom. Samen met 4 oud leden, 8 kadetten en het zoontje van Wouter Tobé gingen we naar Dordrecht. Toen we er waren moesten we eerst een stukje lopen de stad in. We maakten 2 groepen en gingen zo verder. Op de kant stonden allemaal oude stoomwalsen, stoomzagen, stoom brandweerwagens en kleine stoomtreintjes. Ook reed eer een grote stoomtrein tussen 2 stations heen en weer. In het water lagen oude stoomboten en andere boten. We hebben ook het lichtschip de Noord hinder uit Hellevoetsluis bezocht. Dit schip hadden we al eerder bekeken toen we een keertje een kerstviering hadden bij Zeekadetkorps Hellevoetsluis. Er waren ook allemaal kraampjes en rondvaarten. Er was zelfs een boot met een stoomorgel. Op de terugweg kregen we allemaal een ijsje. Terug aan boord gingen we nog gezellig praten. Het was een gezellige en geslaagde dag.

Bas

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Zkk Gouda op Facebook

Foto's uit het bericht van Zeekadetkorps Gouda

Vandaag zijn we weer lekker buiten bezig geweest. De vletten hebben weer een nieuw laagje antifauling en er is weer hard gewerkt aan de nieuwe..

30 vind ik leuks, 1 reacties7 uren geleden

Foto's uit het bericht van Zeekadetkorps Gouda

Naast het normale onderhoud en boenen hadden we vandaag ook een EHBO-dag. Voor alle kadetten en kaderleden erg leerzaam, maar zeker ook heel..

44 vind ik leuks, 0 reacties1 week geleden

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.