Zeekadetkorps Gouda

Verslag: Hemelvaartskamp 2016 / Kaagcup

31 mei 2016 door Ilona Jochems in Nieuws, Verslag

Verslag: Hemelvaartskamp 2016 / Kaagcup

Van woensdag 4 t/m zondag 8 mei zijn we op Hemelvaartskamp naar de Kaag geweest, waar we ook hebben meegedaan aan de Kaagcup.

Woensdag 4 mei
Vandaag is kamp begonnen. We zijn om kwart over 7 van de ligplaats weg gevaren en we voeren tot de spoorbrug. Daar hebben we naar de Dodenherdenking op de dam in Amsterdam live meegekeken en zijn we twee minuten stil geweest.
Na die twee minuten stil zijn we verder gevaren naar Alphen a/d Rijn. Daar liggen we nu. 5 mei gaan we weer verder naar de Kagerplassen en vrijdag zijn de eerste wedstrijden.

Marlies en Wick

Donderdag 5 mei
Vandaag werden we door Bram wakker gemaakt. Toen moesten we gaan ontbijten, corveeën en de vletten klaar gaan maken voor het zeilen. Daarna zeiltas inpakken en gingen we zeilen.
Het was de bedoeling dat we van A naar B gingen zeilen. Het startpunt was in Alphen a/d Rijn en het eindpunt was de Zijlbrug in Leiderdorp. Dat ligt vlak bij de kaag. Onderweg zijn we nog met de 2 vletten wezen vlinderen. Ook hebben we onderweg nog even pauze gehouden. Na de pauze zijn we meteen doorgegaan naar de Zijlbrug. Toen we weer aan boord waren hadden we nog even pauze tot dat we gingen eten.
Na het eten was het weer tijd om te gaan corveeën. Daarna was het tijd voor het avondspel. Dit was tafeltje dekje. Iemand van de bak kreeg een foto te zien en moest aan de rest van de bak gaan uitleggen wat er gepakt moest worden en waar het op tafel neergelegd moest worden. De bak van Marlies heeft hiermee gewonnen. Toen het avondspel was afgelopen was het alweer tijd voor de jongerengroep om naar bed te gaan.

Rachel & Kevin

Vrijdag 6 mei
Na een goede nachtrust was het weer tijd om te eten en te corveeën, nadat dat klaar was, was het tijd om de Kaagcup te winnen!
De vletten kregen een sleep van de ‘Hoop doet leven’ (ex-korpsschip) naar de Kaag. Na wat vrij zeilen was het tijd voor de wedstrijd. Er waren twee wedstrijden, één ‘s ochtends en één ‘s middags. De bak van Marlies werd respectievelijk negende en achtste. De bak van Kevin werd respectievelijk negende en zesde, al met al dus een redelijke score. Dit is omdat we in de vrije klasse zeilde, in de vrije klasse is meer toegestaan en is er geen leeftijdsgrens. Door deze score zeilen beide bakken morgen in de hoogste categorie. Nadat de wedstrijden gezeild waren, zeilden we nog een rondje, om vervolgens aan te leggen naast de Freyr.
Na het nachtklaar maken van de vletten, was het tijd om het avondeten, pasta pesto, te eten. Vervolgens was er na het corvee een avondspel, dit was op de kant dus moesten we daarnaartoe roeien. Op de kant gingen we eerst voetballen en daarna ‘Hollandse leeuwen’ doen. Na de toko was het weer bedtijd, behalve voor degene die dit stukje schrijven, want die hebben nu wacht. We hebben veel zin in morgen en hopen natuurlijk te winnen.

Nick en Reinder

Zaterdag 7 mei 
Vanochtend zijn we eerst met z’n allen gaan ontbijten en corveeën. En daarna rustig gaan zeilen. Om 11:30 uur begon de allerlaatste zeilwedstrijd van de Kaagcup 2016. Het was echt een heerlijk weertje alleen het windje had iets harder mogen zijn. Met de wedstrijd zijn we uiteindelijk 10e en 18e geworden van de 78 vletten.
Na de wedstrijd zijn we een paar uurtjes lekker wezen zwemmen, wakeboarden, tuben, vrij zeilen en chillen. Om 6 uur zijn we richting scoutingeiland gevaren voor de prijsuitreiking. Dat was natuurlijk weer een enorme drukte met alle vletten en bootjes die tegelijk allemaal weg willen, maar wel leuk om te zien. Nadat we weer aan boord van de Freyr waren gingen we eten en corveeën. Om 10 uur hadden we met z’n allen nog een klein feestje in het kaderverblijf, omdat het de laatste avond van kamp was. En morgen gaan we weer naar huis. Wij vonden het een geslaagd kamp!!!

Max & Sanne

Zondag 8 mei
Vandaag alweer de laatste dag van kamp. Vanaf de Kaag zijn we terug naar Gouda gevaren. Onderweg werden we in Boskoop nog door oud-lid Jaap op een lekker ijsje getrakteerd!

Klik hier voor de foto’s.

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.