Zeekadetkorps Gouda

Verslag: Herfstkamp 2015

17 oktober 2015 door Ilona Jochems in Nieuws, Verslag

Verslag: Herfstkamp 2015

Vrijdag 16 tot en met maandag 19 oktober 2015 zijn we op herfstkamp! Dit keer liggen we in Alphen a/d Rijn en zeilen we op de de Zegerplassen.

Vrijdag 16 oktober

Op vrijdag zijn we vertrokken voor het herfstkamp. We moesten om 5 uur inschepen en om half 6 was het aantreden. Om 6 uur zijn we vertrokken van de vaste ligplaats. We zijn toen vertrokken naar Alphen a/d Rijn. Onderweg zijn we nog wezen eten. Na het eten was het tijd voor het corvee.
Rond 8 uur zijn we aangekomen op de ligplaats voor kamp. s’ Avonds zijn we nog een avondspel wezen doen, een zeekadetversie van Weerwolven. Daarna was het nog tijd voor toko en een spelletje in het achteruit. Toen was het om 11 uur weer tijd om nog even een paar uur te gaan slapen voor de wacht.

Wick en Kevin

Zaterdag 17 oktober

Vandaag was het de eerste dag dat we echt gingen zeilen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar de plas waar we zouden gaan zeilen was nog 1,8 km roeien, jagen en wrikken. De kampcommissie had daar een heel leuk idee voor bedacht; een wedstrijd naar de plas toe waarbij je zelf mag kiezen of je gaat roeien, jagen of zeilen.
Allereerst werden we natuurlijk de verkeerde kant op gestuurd, daar kwamen we dus pas achter toen we de eerste brug tegen kwamen. Uit eindelijk heeft de bak van Kevin gewonnen, omdat ze werden gesleept.
Op de Zegerplas  hebben we een aantal kleine wedstrijden gezeild, waaronder ook achteruit zeilen en zonder roer zeilen wat best wel lastig bleek in een wedstrijd.
En terug was natuurlijk ook een wedstrijd net als het nacht-klaar maken van de vletten. We staan nu met de puntentelling gelijk.
In de avond hebben we nog een avondspel  gedaan, daarvoor moesten we eerst nog naar de Zegerplas varen, want daar is een goed veldje om king of the hill te spelen. King of the hill was natuurlijk weer superleuk eigenlijk was het een beetje kort, maar dat kwam omdat we naar plas moesten varen.
Toen we weer terug waren hebben we nog even rustig in het achteruit met het hele korps wat spelletjes gedaan en toko gehouden.

Marlies en Max


Zondag 18 oktober

Vanochtend eerst lekker ontbeten met een gekookt eitje erbij 🙂
Daarna gingen we de corvee doen en daarna gingen de mensen die naar de kerk wilden naar de kerk. De rest van de bakken ging met de twee vletten aan elkaar, gemaakt met een balk ertussen, naar de Zegerplas roeien, wrikken en ze werden nog een stukje geduwd.
Om 12 uur was iedereen op de plas, ook de mensen die naar de kerk waren geweest.
Toen gingen we even op de kant pauze houden. En met het bootje van Andreas spelen/varen. Daarna gingen we met de vletten tegen elkaar een wedstrijdje roeien doen. Maar dat was niet zomaar roeien, want de vletten werden namelijk aan elkaar vast geknoopt aan de achterkant. Dus het werd een soort touwtrek roeien. Dat deden we twee keer. En dat is echt heel  erg zwaar! Maar de bak van Kevin had toch de twee keer gewonnen. Daarna gingen we ook nog met de twee vletten samen tegen het bootje van Andreas roeien, maar dat ging niet zo heel erg goed.
Toen moesten we weer een wedstrijdje  roeien wie als eerste bij het bruggetje was. Daarmee had de bak van Marlies gewonnen.  Toen zijn we terug gaan zeilen door de Zegersloot en hebben we een wrikwedstrijd gedaan. Toen we aan boord van de Freyr kwamen hadden Jelle en Bram het vooronder onder de rook gezet. En gingen we in groepjes van twee de radio van Jelle redden.
Daarna gingen we aardappels met sperziebonen en een gehaktbal eten.
Toen het avondspel uitgelegd werd, kwam Andreas naar beneden en die zei dat Nick was ontvoert. Dus iedereen naar boven en met z´n allen in een vlet gesprongen om te gaan roeien. En op de Zegersloot weer gejaagd, dat is de boot via de kant trekken, dat gaat in ieder geval een stuk sneller dan roeien. Daarna onder het bruggetje door de Zegerplas op. En naar de overkant van de Zegerplas geroeid waar de ontvoerders heen waren gevaren met Nick. Toen hebben we aangelegd en geprobeerd Nick te pakken krijgen, maar toen gingen de ontvoerders eisen stellen om Nick terug te krijgen. Dus moest Nick gaan zeggen wat wij gingen doen. We moesten een brancard  van roeiriemen en touwen en een doft voor hem maken, omdat hij niet meer kon ‘lopen’. Daarna moesten we een schommel  voor hem bouwen, dit ook van roeiriemen en touwen. Toen hij eindelijk tevreden was werden we terug naar de Freyr gesleept en hadden we nog een feestje in het kaderverblijf.


Sanne en Reinder


Maandag 19 oktober

Vanochtend hebben we een beetje uitgeslapen en na het corveeën hebben we wrikwedstrijdjes gedaan. Niet alleen de kadetten, maar ook het kader moest meedoen. De baksleden moesten een voor een tegen een lid van de andere bak wrikken en de winnende bak kreeg steeds een punt erbij in het klassement.
Na het wrikken werden de vletten aan dek gezet en begon de terugvaart richting Gouda. Onderweg hebben de kadetten het schip goed schoon gemaakt en mocht iedereen even aan het roer staan. Halverwege de middag waren we weer terug in Gouda en om 16 uur zat het kamp er weer op.

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.