Zeekadetkorps Gouda

Verslag: Herfstkamp 2016

30 oktober 2016 door Ilona Jochems in Nieuws, Verslag

Vrijdag 14 t/m maandag 16 oktober gingen we op herfstkamp naar Vlietland.

Vrijdag 14 oktober

Hoera, het NaKa is weer begonnen!
Om 18.00 uur vertrok de Freyr uit Gouda.
Tijdens het varen kreeg iedereen een taak die ze moesten doen.
Ik, Max, en Nick mochten om het uur meelopen met Marlies in de machinekamer.
Reinder draaide mee op de brug. We hadden heel lekker gegeten (spaghetti bolognese).
Harmen was die dag jarig dus hadden we een verassing voor hem gemaakt.
Al met al was het een leuke dag en een goed begin van het NaKa 2016.

Max en Reinder

Zaterdag 15 oktober

Na een goede nachtrust was het weer tijd om actief aan het werk te gaan. We begonnen de dag als normaal: ontbijten en dan snel aankleden en corvee en na dat alles je zeilspullen pakken. Toen hebben we geprobeerd een wedstrijdveld te maken, maar zonder succes. De boeien bleven weg drijven, dus besloten we terug te gaan en te lunchen. Na de lunch hebben onze zeilspullen weer gepakt en naar een “steiger” gezeild. De opdracht die we kregen was om om een Vikingzeil te maken. Bij ons ging het erg goed en hadden we na een halfuur het zeil omhoog. Toen de andere boot ook klaar was zijn we terug gezeild met onze nieuwe Vikingzeilen. Een tijdje later zijn we gaan eten. Na het eten hadden we een avondspel: The King Of The Hill. Het was heel leuk op de pluisjes na. Na deze actieve dag zijn we allemaal weer gaan slapen.

Jonas en Nick

Zondag 16 oktober

Vanochtend werden we om 8 uur gewekt en gingen we eerst lekker ontbijten. Daarna even met z’n allen corveeĆ«n. En daarna gingen de kerkgangers naar de kerk en de andere kadetten gingen zeilen.
In de middag hadden we een hele lekkere lunch! Dat was roerei met kaas en paprika erdoorheen. Daarna gingen we het spel Scavangerhunt spelen. We kregen een lijst met opdrachten die je moest uitvoeren waar je dan weer punten voor kon verdienen samen met je buddy. Het waren opdrachten zoals bijvoorbeeld: zeil minstens 2 minuten achteruit, gooi een niet scherp voorwerp in het zeil van de andere vlet, vermaak een onbekend willekeurig persoon met minimaal 4 Kermit moppen, knoop jezelf voor een uur lang aan je buddy vast. En zo verder. Als avondspel gingen we de challenge van Marlies en Daan aan met alle buddies. Dat was in het voorschip. Dat stond helemaal vol rook en dan moest je samen met je buddy een voorwerp zien te vinden. En het moet natuurlijk allemaal veilig gebeuren! Om half 10 moesten alle kadetten naar bed en 2 uur later om 12 uur ging het brandalarm af. En hebben we een feestje gevierd met iedereen, want Floor was jarig!

Het was echt een leuke en gezellige dag!

Rachel & Sanne

Het laatste nieuws

Activiteiten

Loading...

Volg de Freyr op MarineTraffic

marinetraffic Als het schip niet vaart of AIS uit staat, kun je alleen de laatst geregistreerde positie terugvinden.

Lid worden

Wil je een keer komen kijken? Hier vind je meer informatie.