Activiteiten

Elke zaterdag komen de zeekadetten van 11.00 uur tot ca. 17.00 uur bijeen.

Dé leukste club van Gouda

Korpsdag

Zaterdag

11.00 – 17.00u

Kampen

Hemelvaartkamp

Donderdagochtend tot zondagmiddag

Nationaal Zomerkamp

Van vrijdag in week 29 t/m zondag in week 30

Herfstkamp

Eerste weekend van de herfstvakantie

Wat doen we op een zaterdag?

Op een zaterdag zijn de kadetten onderverdeeld over 2 locaties, op de Freyr zal er voornamelijk onderhoud gepleegd worden en op de Reeuwijkse plassen wordt er gezeild.

Tijdens de wintermaanden wordt er wat meer theorie instructie gegeven. De praktijk instructies vinden het gehele jaar door plaats, tijdens bovengenoemde activiteiten.

Elk jaar worden kampen georganiseerd, waar er òf met de Freyr op wordt uitgetrokken, naar locaties als het, Haringvliet, Biesbosch, Kager plassen, IJsselmeer en Grevelingen. 

Tijdens deze kampen wordt het geleerde in de praktijk gebracht; de hofmeesters slaan aan het koken, de machinisten zorgen dat alles blijft draaien en de nautische dienst zorgt dat het schip gevaren wordt. Daarnaast wordt veel tijd besteed aan zeilen, roeien, het maken van trektochten, zwemmen en ga zo maar door; alles op, rond in en met het water.

 

Wat verder weg?

De zeekadetten zijn over de hele wereld verspreid en regelmatig vinden uitwisselingen plaats. De mogelijkheid bestaat dat de zeekadetten naar Canada, Verenigde Staten, Groot Brittannië, België, Japan, Zweden, Hong Kong, Zuid-Afrika, Bermuda en Korea kunnen gaan, om daar kennis te maken met andere zeekadetten en hun cultuur.

 

 

Wil je zeekadet worden?

Natuurlijk wil je dat! Je kunt 4 zaterdagen gratis komen kijken voordat je een beslissing neemt. Klik op aanmelden en vul je gegevens in. Wij bellen je dan om een afspraak te maken. DOEN!!

Zeekadetkorps Nederland

Veel meer informatie over het Zeekadetkorps Nederland kan je vinden via de site. Klik op de vlag hieronder.